Over mij

Ik ben Gina Heerenveen eigenaresse van Hats & Art Studio Global Hats, de reizende hoedenwinkel. Ik verkoop hoeden voor man &  vrouw, jong & en oude, voor grote hoofden maar ook voor kleine, Rastafari of klassiek, uit de hoogte of toch weer heel ingetogen. Voor iedereen een hoed. Ik koop hoeden in van over de hele wereld en verkoop ze weer door.

Toch een eigen design? Geen probleem! Ik pimp hoeden op en maak er speciaal voor jou een nieuwe hoed van!

Geschiedenis

Globals Hats is ongeveer 15 jaar geleden opgericht. Ik had altijd 2 passies in mijn leven, hoeden en wereldbollen. Sinds jongs af aan spaarde ik beide objecten. Ik had kasten vol met hoeden en wereldbollen. Waarna een kleine hobby een beetje uit de hand begon te lopen. Ik wist dat ik hier iets mee moest gaan doen. Ik hoefde daarom niet lang na te denken of het merk Global Hats ontstond. Een reizende Rotterdamse hoedenwinkel met hoeden vanuit de hele wereld.

Een groot deel van de hoeden waren ook van mijn vader Chuck Heerenveen. Ik wilde mijn vaders en mijn hoeden graag verkopen. Kort geleden had ik mijn eigen vestiging op de West-Kruiskade waarmee het volliep met hoeden fans vanuit heel Nederland en het buitenland. Helaas moest ik uit het gebouw aan de Kruiskade. Hierna besloot ik om meer op het online gedeelte te focussen. Ook sta ik met Global Hats op een aantal grote evenementen als North sea Jazz, De dag van de romantische muziek, Reggae Festival, Swan Market en Nacht van de Kaap.

Activiteiten

Hoedenwinkel en hoedendokter

Wij verkopen dus nieuwe & vintage hoeden, heren, dames en kinderhoeden. 

Type hoeden: Zomer & Winter hoeden, Panama, Borselino en Mayser modellen, Vilthoeden, Trouwhoeden, Gelegenheidshoeden, Mutsen (rasta), Petten en Baretten. 

 Een hoofddeksel zegt vaak iets over de persoon die de hoed draagt. Ze worden ook om allerlei redenen gedragen. Als mode of trendy object, traditioneel object (kerk, trouwen etc.), in geval van ziekte of gewoon tegen de kou. 

 Wij hebben al meer dan een decennia lang ervaring met het maken van en adviseren over hoofddeksels en zijn daarom in staat een ieder een passend advies te geven!

Workshops

Vaak wordt ik benaderd om te helpen met workshops hoeden maken of ik begeleid scholieren op de Hogeschool bijvoorbeeld. Ik biedt een breed scala aan activiteiten die te maken hebben met hoedjes. Niets is mij te gek!

Zelf internationale bekenden als Pharrell Williams hebben met de hoedjes van mij rondgelopen. Ook zijn er wel eens een aantal mensen uit de politiek die graag een hoedje op maat laten maken bij Global Hats.

Evenementen

Je kunt mij vinden op verschillende evenementen. Houd mijn Facebook page in de gaten of neem een kijkje op mijn Instagram.

Interesse in een hoedje of wil je samenwerken? Stuur mij een berichtje!

Groetjes,
Gina Heerenveen